بازاریابیپول و ثروتکارآفرینیهوش و خلاقیت

بازاریابی چریکی؛ تحول جدید در کسب و کار شما

بیزینس خود را به سبک هوشمندانه گسترش دهید

در این دنیای مصرف‌گرانه همه ما مجبوریم که کسب و کار مختص خود را داشته باشیم وگرنه با درآمد ناچیز کارمندی نمی‌توانیم زندگی کنیم. ولی داشتن کسب و کار همه چیز نیست بلکه تبلیغات و گسترش آن همه چیز است. امروز در این مطلب از معجزه قصد داریم بیشتر درباره بازاریابی چریکی صحبت کنیم. با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید.

بازاریابی نقطه پایان ندارد

با شنیدن واژه بازاریابی اولین چیزی که به ذهن‌تان خطور می‌کند چیست؟ تبلیغات تلویزیونی؟ تبلیغات روزنامه یا بیلبوردهای نصب شده در سطح شهر؟ تمامی این موارد مثال‌های خوبی از بازاریابی هستند، ولی تابه‌حال فکر کرده‌اید هدف بازاریابی دقیقاً چیست؟
هدف از بازاریابی معرفی جزئیات محصول است به گونه‌ای که مشتریان بالقوه از آن استفاده کنند. هدف از بازاریابی این است که از طریق شیوه‌های مختلف ذهن مشتریان بالقوه را با آن آشنا کرد.

به بیان ساده، بازاریابی شامل جزئیاتی است که در روند معرفی کالا یا خدمات مجموعه‌تان آن را با مشتریان بالقوه به اشتراک می‌گذارید؛ در واقع از طریق عمل بازاریابی است که افراد حاضر می‌شوند محصولات شما را با یک برند و بسته‌بندی ویژه خریداری کنند. البته بازاریابی همیشه هم به خرید مشتری منتهی نمی‌شود بلکه برای یک بازاریابی خوب و تاثیرگذار باید بینش وسیعی داشت.
باید این نکته را در نظر داشته باشید که بازاریابی یک فرایند مجزا نیست بلکه بازاریابی را یک فرایند دنباله‌دار می‌نامند. به مثال زیر توجه کنید.

شما در ابتدا با برنامه‌ریزی، یک کمپین بازاریابی راه می‌اندازید که می‌تواند به صورت نصب آگهی در سطح شهر، ارسال ایمیل به مشتریان بالقوه یا راه‌اندازی یک کمپین تبلیغاتی در تلویزیون باشد. زمانی که کمپین به پایان رسید، فرصت استراحت نخواهید داشت و باید درآمد حاصل از این کمپین را برای توسعه بازاریابی خود خرج کنید و دوباره این چرخه را ادامه دهید؛ اما چرا؟

چون دنیا دائما در حال تغییر است و رقبای جدید همیشه در کمین هستند، بنابراین باید سعی کنید پیوسته توجه مشتریان بالقوه را جلب کنید. دلیل دیگر تعریف بازاریابی به عنوان یک فرآیند دنباله‌دار، این است که هدف بازاریابی نه تنها به دست آوردن مشتریان جدید بلکه حفظ مشتریان موجود نیز است. مهم نیست آن‌ها چقدر راضی هستند، بلکه لازم است با دیدن تبلیغات شما، به هیجان بیایند و شما را از یاد نبرند.

بازاریابی چریکی با بازاریابی سنتی بسیار متفاوت است

بازاریابی چریکی

اکثر بازاریابان سنتی معتقد هستند که موفقیت، نتیجه سرمایه‌گذاری‌های کلان در بخش بازاریابی و معرفی محصولات است درست مانند تبلیغات گرانقیمت تلویزیونی یا تبلیغات در مجله‌های معروف مثل مجله تایم.

بازاریابی چریکی تلاش می‌کند تا از طریق سنتی و همه‌گیر مانند فضاهای آنلاین یا کانال‌ها به دنبال جذب مشتری نباشد؛ در عوض این روش بازاریابی روش‌های نو و تازه‌ای برای جذب مشتریان بالقوه خود ایجاد کرده است.

بازاریابی چریکی به ویژه برای کسب و کارهای کوچک مفید هستند چون آن‌ها نمی‌توانند بازاریابی گسترده‌ای از طریق تلویزیون یا فضاهای آنلاین انجام دهند.
در حالی که هدف بازاریابی سنتی، افزایش میزان فروش و ایجاد ترافیک آنلایناست. بازاریابی چریکی تنها بر روی سود و زیان متمرکز است، یعنی میزان موفقیت یک کمپین تنها با سود حاصله از آن اندازه‌گیری می‌شود.

این هدف بازاریابی چریکی کاملا منطقی است زیرا ارزیابی موفقیت یک محصول بر اساس تعداد فروش و ترافیک آنلاین که بازاریابی سنتی ملاک موفقیت بود، در برخی اوقات می‌تواند گمراه‌کننده باشد. مثلاً ممکن است یک شرکت بزرگ با راه انداختن یک کمپین قدرتمند، رکورد فروش یک محصول را بشکند اما به دلیل هزینه‌های بسیار زیاد کمپین، باز هم ضرر کند؛ این ضرر برای بازاریابان حرفه‌ای اصلا قابل قبول نیست.

تفاوت این دو روش بازاریابی این است که روش سنتی بازاریابی، یک مونولوگ یا گفت‌وگوی یک طرفه است، در حالی که روش چریکی بازاریابی یک دیالوگ یا گفت‌وگوی دوطرفه است. این به چه معناست؟

از طریق فرم نظرسنجی بدون هیچگونه هزینه‌ای می‌توانید از نظرات مشتریان بالقوه خود باخبر شوید و برخلاف تبلیغات تلویزیون، ارتباطی دو سویه داشته باشید‌.

۷ اصل کلیدی در بازاریابی چریکی

فرض کنید شما صاحب کسب‌وکاری در زمینه فروش اختصاصی کتاب در زمینه فریلنسری یا خوداشتغالی هستید. مراحلی که باید برای بازاریابی چریکی رعایت کنید عبارت‌اند از:

۱. تعیین کنید مشتریان هدف شما در صورت موفقیت کمپین، باید چه کار کنند؛ در مثال کتاب فروشی، حالت ایده‌ئال، استقبال مشتریان از کتاب‌ها و خرید کتاب‌های شماست.

۲. ویژگی و مزیتی که محصول شما را بین رقبا ممتاز می‌کند چیست؟ در مثال ما، چیزی که مردم برای آن پول می‌پردازند، محتوای ارزشمند کتاب‌های شماست که در زمینه کسب و کار به کمکشان می‌آید.

۳. بازار هدف خود را تعیین کنید؛ بازار هدف کتاب فروشی شما افرادی است که یا مشغول فریلنسری هستند یا تصمیم به شروع آن دارند.

۴. ابزار بازاریابی خود را مشخص کنید؛ شما می‌توانید در مجلات، سمینارها و انجمن‌های آنلاین تبلیغ کنید.

۵. از خود بپرسید: کسب و کار اصلی شما چیست و به کدام گوشه از بازار خدمت‌رسانی می‌کنید؛ آیا کتاب فروشی شما اطلاعات ارزشمندی برای صاحبان مشاغل آزاد فراهم می‌کند؟

۶. هویت کسب و کار شما چیست؟؛ هویت شما، ماهیت حقیقی کسب و کار شما است، نه آنچه که می‌خواهید. در غیر این صورت، وقتی انتظارات مشتریان با واقعیت منطبق نباشد، ناامید خواهند شد. در مورد کتاب فروشی، هویت شما می‌تواند بر پایه گردآوری مطالب تخصصی با موضوع خود اشتغالی و پاسخ به درخواست مشتریان برای عرضه عناوین جدید ساخته شود.

۷. بودجه کمپین خود را تعیین کنید. البته که این مقدار، به توان مالی کسب و کارتان و نتایجی که انتظار دارید، بستگی دارد.

با رعایت این ۷ اصل می‌توانید بنیان کمپین خود را محکم کنید.

اصل یک سوم را جدی بگیرید

بازاریابی چریکی

امروزه تمامی شرکت‌ها باید برای بازاریابی اینترنتی خود سرمایه‌گذاری کنند. چرا؟

تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف‌کنندگان آمریکایی بیش از ۶۳۳ میلیارد دلار صرف خریدهای حضوری می‌کنند که در اینترنت به آن‌ها معرفی شده است؛ بنابراین حتی اگر کسب‌وکار شما فروشگاه اینترنتی نداشته باشد، اینترنت باز هم می‌تواند سودآورترین ابزار بازاریابی شما باشد. برای این کار تنها لازم است توضیحاتی درباره محصولات و نحوه پیدا کردن فروشگاه خود ارائه دهید.

پس فرض می‌کنیم شما برای بازاریابی اینترنتی خود بودجه‌ای در نظر گرفته‌اید، حال این بودجه را چگونه باید تخصیص دهید؟
برای این کار کافی است اصل یک سوم را در سه مرحله زیر دنبال کنید.

۱. بر اساس این اصل، ابتدا یک سوم بودجه را صرف تأسیس یک وب‌سایت کنید تا پایگاهی در فضای مجازی داشته باشید؛ این وب‌سایت باید برای مشتریان جذاب باشد.

۲. اگر وب‌سایت بی‌نقصی داشته باشید که بازدید کننده‌ای ندارد، بی‌فایده است. به همین دلیل لازم است یک سوم دیگر از بودجه خود را صرف تبلیغات و افزایش کاربران سایت کنید.

۳. در نهایت، لازم است با وب‌سایت مثل یک کودک رفتار کنید، یعنی دائما در حال حفظ و نگهداری، بهبود و مراقبت از آن باشید تا آنطور که می‌خواهید رشد کند. در این جا لازم است تا یک سوم باقیمانده بودجه خرج شود.

به یاد داشته باشید

گسترش کسب و کار شما نیاز به فعالیت‌های هوشمندانه است. شما می‌توانید با کمک بازاریابی چریکی گام بزرگی در گسترش و معرفی برند خود کنید. فراموش نکنید که در این مسیر از محصولات و خدمات رایگان نیز استفاده کنید چرا که همه مردم از واژه رایگان استقبال بسیار زیادی می‌کنند. همچنین با مشتریان خود مثل یک دوست رفتار کنید.

شما بگویید

به نظر شما برای گسترش کسب و کار باید از چه نوع بازاریابی استفاده کرد؟ آیا تا به به امروز از بازاریابی چریکی استفاده کرده‌اید؟ لطفا نظرات و تجربیات خود را در این زمینه با مجله چطور و مخاطبان عزیزش به اشتراک بگذارید.

این مطلب چطور بود؟

5 / 5. 2

الهه زینالی

معجزه هنوز هم اتفاق میفته، ایمان داشته باش.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا