توسعه فردیموفقیت

تغییر طرز فکر یعنی تغییر زندگی؛ همین امروز طرز تفکرت رو عوض کن!

طرز فکر خوب چجوری باعث تغییر زندگی میشه؟

طرز فکر ما تمامی جنبه‌های زندگی‌مان را شکل می‌دهد. تمامی باورها، نوع نگاه ما به دنیا، نوع تفسیر ما از رویدادها و… تمامی این موارد با طرز فکر ما ارتباط مستقیم دارد. امروز در این مطلب از مجله معجزه قصد داریم بیشتر درباره این موضوع صحبت کنیم. با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.

طرز فکر چیست؟

به‌صورت کلی به دریچه‌ای که از طریق آن به جهان نگاه می‌کنیم و برای خودمان سناریوسازی می‌کنیم؛ همان طرز فکر ما است. اگر می‌خواهید به آرزوها و اهداف خودتان برسید، لازمه رسیدن به این مسیر تغییر در طرز فکر است که می‌تواند منجر به دگرگونی‌های عمیق شود.
باید بدانید که تغییر در طرز فکر مستلزم استقامت، خودآگاهی و گشودگی است تا به کمک آن دنیای جدیدی برای خود خلق کنیم. با تغییر در باورها و ذهنیت‌ خود می‌توانیم تمامی موانع را به‌عنوان فرصت در نظر بگیریم و انعطاف‌پذیری بیشتری در رویارویی با چالش‌ها ایجاد کنیم.

تأثیر ذهنیت در زندگی

طرز فکر
طرز فکر ما رویکرد کلی زندگی ما را شکل می‌دهد. فردی با ذهنیت ثابت معتقد است که ویژگی‌هایی مانند هوش و استعداد از پیش تعیین شده هستند؛ آن‌ها از چالش‌ها اجتناب می‌کنند و همیشه در موضع حفاظت قرار دارند.
فردی که ذهنیت رشد و خارق‌العاده‌ای دارد، معتقد است که توانایی مواجه‌شدن با هر چالشی را دارد و تمامی موانع فرصتی برای رشد و بهبود او هستند. بر اساس پژوهش‌های انجام‌گرفته افراد دارای ذهنیت رشد انگیزه بیشتری دارند و به موفقیت بیشتری می‌رسند و به طورکلی شادتر از بقیه هستند.
به عنوان نمونه، تصور کنید که در محل کار خود برای ارتقای شغلی آماده هستید؛ اگر دارای ذهنیت ثابت باشید ممکن است با خودتان فکر کنید که به‌اندازه کافی برای این ترفیع خوب نیستید! ولی اگر دارای ذهنیت رشد باشید، باور دارید که می‌توانید مهارت‌های خود را گسترش دهید و برای به‌دست‌آوردن ارتقای شغلی تمامی توانایی‌های خود را به رئیس نشان می‌دهید. در آخر فردی که دارای ذهنیت رشد است به‌تمامی چالش‌ها فائق آمده و احتمال بیشتری دارد که ترفیع را از آن خود کند.

روش تغییر طرز فکر

ذهنیت‌ها ممکن است بسیار سرسخت و غیرقابل‌تغییر به‌ نظر برسند، اما با تلاش و پشتکار می‌توانید ذهنیت‌های جدیدی را در ذهن‌تان پرورش دهید. در ادامه به روش‌های این کار اشاره می‌کنیم.

۱. از ذهنیت و الگوهای فکری فعلی خود مطلع شوید

به گفتگوهای ذهنی و سناریوسازی‌های خودکار خود درباره توانایی‌ها، شرایط و هویت خود توجه کنید؛ این موارد به‌طورکلی ذهنیت ثابت هستند یا ذهنیت رشد محور؟

۲. طرز فکراتی که به شما کمکی نمی‌کند را شناسایی کنید

کدام یک از طرز تفکرات شما پتانسیل و توانایی‌های شما را محدود می‌کند؟ ذهنیت‌هایی که دارید باعث شکست شما درگذشته شده است یا باعث موفقیت شما؟ تمامی این موارد را هوشمندانه بررسی کنید.

۳. باورهای محدودکننده را به چالش بکشید

زمانی که یک ذهنیت سمی را شناسایی کردید، آگاهانه آن را به چالش بکشید. به عنوان‌مثال اگر فکر می‌کنید در ریاضی خوب نیستید، اوقاتی را صرف درک مفهوم ریاضی کنید و به طور منطقی شواهد و باورهای محدودکننده خود را پیدا کنید و به تغییر آن اقدام کنید. این کار را آهسته‌آهسته انجام دهید.

۴. تلقین‌های مثبت و قدرتمند را جایگزین کنید

باورها و سناریوهای ناتوان‌کننده را با ذهنیت‌های همسو با اهداف خود جایگزین کنید. چالش‌ها را به‌عنوان یک فرصت برای رشد چارچوب‌بندی کنید. خودتان را وادار کنید تا هر روز بهتر از قبل شوید و با عبارات تأکیدی در مسیر ذهنیت رشد قرار بگیرید.

۵. ذهنیت جدید خود را تجسم کنید

تصویرسازی بسیار قدرتمند است. تصور کنید که تمامی چالش‌ها را پذیرفته‌اید و علی‌رغم موانع موجود در مسیر زندگی همچنان دست از تلاش برنداشته‌اید. شما به لطف طرز فکر جدیدتان، در حال رسیدن به نتایج مثبت در زندگی هستید. پس جادوی تجسم را دست‌کم نگیرید.

۶. تظاهر کن تا محقق بشه (Fake it until you make it)

گاهی اوقات باید طوری رفتار کنیم که انگار از قبل ذهنیتی که می‌خواهیم را به دست آورده‌ایم. شاید این مسئله چالشی دلهره‌آور به نظر برسد، ولی به‌مرورزمان طبیعی می‌شود و شما بر اساس ذهنیت رشد در مسیر قرار خواهید گرفت.

۷. خودگویی درون خودتون رو تغییر بدید

در ذهن خودتان مشغول چه گفتگویی هستید؟ همه موارد منفی را شناسایی کنید و با مورد جدید و مثبت آن‌ها را جایگزین کنید. به‌عنوان‌مثال: «من چقدر بدشانس هستم را با من چقدر خوش‌شانس هستم و کلا سندروم خوش‌شانسی دارم» جایگزین کنید.

مزایای ذهنیت رشد

طرز فکر

۱. افزایش انگیزه و موفقیت

افراد دارای ذهنیت شغل انگیزه بیشتری در زندگی دارند و معتقدند که تلاش آن‌ها منجر به بهبود اوضاع می‌شود. بر اساس پژوهش‌های انجام‌گرفته، ذهنیت رشد منجر به پشتکار، سخاوت و دستاوردهای چشمگیری می‌شود.

۲. رفاه بیشتر

از آن ‌جایی که افراد دارای ذهنیت رشد، شکست‌ها را به‌جای نقص‌های شخصی کاملا موقتی تفسیر می‌کنند، استرس، درماندگی و سایر احساسات منفی کمتری را تجربه می‌کنند؛ این افراد می‌دانند که احساسات منفی زندگی آنان را مختل می‌کند و آن‌ها را به عقب بازمی‌گرداند.

۳. روابط قوی‌تر

افرادی که از ذهنیت رشد برخوردار هستند، شرکا و دوستان بهتری پیدا می‌کنند. آن‌ها در مواقع سخت به‌جای قضاوت، حمایت می‌کنند. آن‌ها کمتر از عیوب افراد انتقاد می‌کنند و بیشتر آن‌ها را به رشد تشویق می‌کنند.

۴. سلامتی بیشتر

بر اساس پژوهش‌های انجام شده توسط دانشگاه استنفورد ثابت شد که افرادی که دارای ذهنیت رشد هستند دارای سطح هورمون کورتیزول پایین و سیستم قلبی سالم‌تری هستند. آن‌ها هورمون استرس کمتر و فشارخون پایین‌تری دارند.

۵. افزایش شادی

افراد با ذهنیت رشد رضایت بیشتری از زندگی دارند و شادی بیشتری را در زندگی خود تجربه می‌کنند.

به یاد داشته باشید

ذهن ما همه چیز است. ما با تغییر طرز فکر و ذهنیت خود می‌توانیم به هر چیزی که می‌خواهیم برسیم و به‌قول‌معروف ناخدای کشتی زندگی خودمان باشید. شما با داشتن ذهنیت رشد خواهید دید که چگونه افسار سرنوشت را در دست خود گرفته‌اید و هرروز چیزهایی که می‌خواهید را خلق می‌کنید. این مقاله را حتما برای دوستان خود نیز ارسال کنید.

شما بگویید

آیا تاکنون ذهنیت ثابت داشته‌اید یا ذهنیت رشد؟ مواردی که گفتیم برای شما مفید بود؟ لطفا نظرات و تجربیات خود را با ما مخاطبان عزیزمان در قسمت دیدگاه‌ها به اشتراک بگذارید.

این مطلب چطور بود؟

5 / 5. 1

منبع
newtraderu

الهه زینالی

معجزه هنوز هم اتفاق میفته، ایمان داشته باش.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا