زندگی سالمتناسب اندامسبک زندگی

پروبیوتیک؛ انواع غذاها، خواص و عوارض جانبی

پروبیوتیک را می‌شناسید؟

همان‌طور که می‌دانیم پروبیوتیک‌ها باکتری‌های مفیدی هستند که در بدن ما زندگی می‌کنند و باعث بهبود هضم غذاها و کمک به سیستم ایمنی بدن می‌شود. امروز در این مقاله از مجله معجزه قصد داریم بیشتر درباره پروبیوتیک صحبت کنیم. با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.

پروبیوتیک چیست؟

پروبیوتیک‌ها میکرو ارگانیسم‌های زنده‌ای هستند که در دستگاه گوارش زندگی می‌کنند. دستگاه گوارش از روده کوچک، روده بزرگ و کولون تشکیل شده است. این قسمت از بدن تریلیون‌ها میکروب یا میکروبیوتای روده را در خود جای داده است که نقش مهمی در تنظیم سلامت بدن دارند.

پروبیوتیک‌ها به‌عنوان یک غذای کاربردی در نظر گرفته می‌شوند زیرا مزایای سلامتی بیشتری نسبت به مواد مغذی اساسی دارند.
به‌طور کلی دو راه برای وارد کردن پروبیوتیک در رژیم غذایی وجود دارند؛ اول از طریق غذا و دوم به شکل مکمل که می‌توانید از داروخانه تهیه کنید.

غذاهای غنی از پروبیوتیک کدامند؟

پروبیوتیک‌ها به‌طور معمول در غذاهای تخمیرشده مانند کلم‌ترش و میسو یافت می‌شوند.
تخمیر فرایندی است که در آن میکروارگانیسم‌ها از کربوهیدرات‌ها به الکل یا اسید تبدیل می‌شوند. این فرایند یک محیط اید‌ئال برای رشد پروبیوتیک‌ها ایجاد می‌کند.

فواید پروبیوتیک

پروبیوتیک

۱. تضمین سلامتی دستگاه گوارش

پروبیوتیک‌ها به‌طور گسترده مورد پژوهش و مطالعه قرار گرفته‌اند؛ بررسی‌ها نشان می‌دهد که پروبیوتیک‌ها قادرند درد شکم و علائم سندروم روده تحریک‌‌پذیر را بهبود ببخشند.

۲. پیشگیری و درمان اسهال

پژوهش‌ها نشان می‌دهد که پروبیوتیک‌ها برای درمان اسهال عفونی حاد ناشی از باکتری‌ها مؤثرتر هستند، اما نتایج متناقضی برای اسهال‌های ویروسی ایجاد کردند.

۳. کمک به کاهش وزن

برخی تحقیقات نشان داد که پروبیوتیک‌ها در کاهش وزن نقش دارند. در یک متاآنالیز مشخص شد که استفاده از پروبیوتیک‌ها در ترکیب با پری‌بیوتیک‌ها اثر همزیستی ایجاد می‌کند که باعث کاهش سایز دور کمر، کاهش توده بدنی (BMI)، کاهش چربی نواحی چربی احشایی و کاهش سایز در دورن باسن افراد دارای اضافه وزن یا چاق می‌شود.

۴. کاهش التهاب

آزمایش‌های بالینی نشان داد که پروبیوتیک‌ها بر زیست‌نشانگرهای رایج التهاب و همچنین علائم و نشانه‌های بیماری التهابی مزمن تأثیر می‌گذارند.

۵. افزایش سیستم ایمنی بدن

پژوهش‌ها نشان می‌دهد که پروبیوتیک‌ها پاسخ ایمنی را به‌صورت موضعی در روده و به‌طور سیستماتیک در سراسر بدن افزایش می‌دهد و حتی موجب درمان برخی از آلرژی‌ها می‌شود. برای افزایش سلامت سیستم ایمنی خود حتما مقدار قابل‌توجهی پروبیوتیک در رژیم غذایی خود بگنجانید.

نقش پروبیوتیک در بهبود سلامت روده

میکروارگانیسم‌هایی که روده را اشغال می‌کنند، نقش مهمی در سلامت افراد دارند و تحت تأثیر عوامل خارجی مانند رژیم غذایی، سبک زندگی و آنتی بیوتیک‌ها قرار می‌گیرند.

این نوع میکروارگانیسم‌ها برای تعادل تلاش می‌کنند. زمانی که میکروبیوتای روده نامتعادل می‌شود، سلامت دستگاه گوارش تحت تأثیر قرار می‌گیرد.

پری بیوتیک‌ چیست؟

پری بیوتیک‌

پری بیوتیک‌ها ترکیباتی هستند که به‌طور طبیعی در مواد غذایی وجود دارند و باعث رشد باکتری‌ها در میکروبیوتای روده می‌شوند. در صورت مصرف پری بیوتیک‌ها سلامت و تقویت باکتری‌های خوب روده افزایش پیدا می‌کند.

پری بیوتیک‌ها در موادغذایی‌ای مانند مارچوبه، سیر، کاسنی، پیاز، عسل، موز، گوجه‌فرنگی، غلات کامل و لوبیا یافت می‌شوند.

تفاوت بین پری بیوتیک‌‌ ها و پروبیوتیک ها

پری بیوتیک‌ها و پروبیوتیک‌ها به‌طور معمول باهم مرتبط هستند زیرا یک رابطه هم‌افزایی در بدن دارند. این بدان معناست که آن‌ها برای حمایت از سلامت با هم همکاری می‌کنند.

پری بیوتیک‌ها باکتری‌های خوب در بدن هستند که پری‌بیوتیک‌ها باعث رشد این نوع از باکتری‌ها می‌شوند. پری‌بیوتیک‌ها درست مثل غذای پروبیوتیک‌ها عمل می‌کنند و این دو باهم برای افزایش سلامت روده و گوارش تلاش می‌کنند.

مکمل‌های پروبیوتیک

مکمل‌ها منبع جایگزین بسیار خوبی هستند. بهتر است قبل از شروع به مصرف مکمل پروبیوتیک حتما با پزشک خود مشورت کنید.

عوارض مصرف پروبیوتیک

به‌طور کلی مصرف پروبیوتیک‌ها برای مصرف کودکان، بزرگسالان و افراد مسن بی‌خطر است. اکثر گونه‌های پروبیوتیک توسط سازمان غذا و دارو مورد تایید قرار گرفته‌اند.
در موارد بسیار نادر از عوارض جانبی جزئی آن می‌توان به نفخ، گرفتگی شکم، مدفوع شل اشاره کرد.

به یاد داشته باشید

پروبیوتیک‌ها باکتری خوب روده ما است که می‌تواند سلامت دستگاه گوارش را تضمین کند. شما با مصرف مواد غذایی دارای پروبیوتیک‌ها فواید بسیار زیاد و سودمندی را به دست خواهید آورد. فراموش نکنید که این مقاله را برای دوستان‌تان نیز ارسال کنید.

شما بگویید

آیا تا به امروز از پروبیوتیک‌ها استفاده کرده‌اید؟ آیا فواید پروبیوتیک برای شما به عینه دیده شد؟ آیا مطلبی که ما برای شما نوشتیم مفید است؟ لطفا نظرات و تجربیات خود را در قسمت دیدگاه‌ها با ما و مخاطبان عزیزمان در معجزه به اشتراک بگذارید.

منبع
emedihealth

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا