ارتباط موفقتوسعه فردیروابط دوستانهروابط شغلیمذاکرههوش هیجانی

4 تیپ شخصیتی برای برقراری ارتباط موثر

چجوری با آدمایی که نمی‌ تونم درکشون کنم کنار بیام؟

همه ما گاهی اوقات به این فکر کردیم که چرا در دنیایی پر از افراد احمق گیر افتادیم و از این باتلاق نمی‌تونیم حتی بیرون بیایم. باید بدونید که همه افراد شخصیت‌های به‌خصوص خودشونو دارن که اونارو از هم متمایز می‌کنه. امروز در این مقاله از معجزه با کتاب «در محاصره احمق‌ها» یاد می‌گیریم که چجوری با آدمایی که نمی تونیم درکشون کنیم کنار بیایم؟

۴ تیپ شخصیتی را بیشتر بشناسیم

تیپ شخصیتی

تا حالا براتون پیش اومده که وقتی می‌خواید محصولی رو برای دو نفر بفروشید، ممکنه فکر کنید که هر دو نفر اونا حرفای شما رو جوری که خودشون می‌خوان متوجه میشن نه اونطوری که براشون توضیح می‌دید! درسته؟

واقعیت اینه که آدما بر اساس تجربیات و دیدگاه‌های خودشون حرفای شما رو از فیلتر رد می‌کنند و به همین دلیل حس می‌کنید آدما اونطور که باید حرف شما رو متوجه نمیشن.

خبر خوب اینه که می‌تونید نوع صحبت خودتون رو بسته به شخصیت مخاطب‌تون تغییر بدید. برای شروع باید در ابتدا با چهار تیپ شخصیتی بیشتر آشنا بشید.

۱. تیپ شخصیتی قرمز

این نوع تیپ را پزشک یونانی بقراط با اسم مزاج صفراوی معرفی می‌کرد.

بلندپروازی، اقتدار، قاطعیت، رقابت‌جویی و تندخویی از جمله ویژگی‌های قرمزها به شمار می‌رود.
قرمزها اهدافی را برای خود انتخاب می‌کنند که بقیه مردم حتی جرئت فکر کردن به آن‌ها را ندارند. قرمزها کاملاً به توانایی‌ها و مهارت‌های خودشان ایمان دارند.

آنان سریع تصمیم می‌گیرند، از ریسک و خطر نمی‌ترسند، عاشق رهبری هستند و به نظرات و حرف‌های دیگران اهمیت خاصی قائل نیستند!

قرمزها خیلی راحت حرف‌شان را می‌زنند و برخلاف جریان رودخانه شنا می‌کنند. آنان چیزی که واقعاً برایشان مهم باشد را توضیح می‌دهند، به‌طور معمول با شور و حرارت صحبت می‌کنند. از جمله قرمزهای معروف می‌توان به استیو جابز و باراک اوباما اشاره کرد.

۲. تیپ شخصیتی زرد

بقراط این گروه را دموی مزاج می‌نامید. زردها به‌طور معمول خوش برخورد، خوش‌ بین و خوش‌ مشرب هستند و شادی را واقعاً از اعماق وجود حس می‌کنند. آن‌ها اعتمادبه‌نفس بالایی دارند. زمانی که همه ناامید می‌شوند، زردها همچنان امیدوار باقی می‌مانند. آنان در هر وضعیتی، از زندگی لذت می‌برند و سعی می‌کنند که بقیه را هم سرگرم کنند.

زردها را با پرچانگی‌شان هم می‌توانید بشناسید، چرا که ساعت‌های طولانی و بی‌وقفه توانایی حرف زدن دارند و حتی در مواقعی جواب سوالاتی را می‌دهند که کسی از آن‌ها چیزی نپرسیده!

اگر جلویشان را نگیرید پشت سر هم خاطره برایتان تعریف می‌کنند و گاهی اوقات خاطراتشان هیچ ربطی به واقعیت ندارد.
شاید پرچانگی زردها برای خیلی‌ از افراد آزاردهنده باشد؛ ولی از آنجایی که مثبت اندیشی آن‌ها مسری است، اغلب به‌نظر سرگرم‌کننده و جذاب می‌رسند. از جمله زردهای معروف می‌توان به اپرا وینفری و رابین ویلیامز اشاره کرد.

۳. تیپ شخصیتی سبز

بقراط این تیپ را طبع بلغمی می‌نامید. آرامش، اعتدال، خون‌سردی، تحمل و صمیمیت از ویژگی‌های این تیپ است. سبزها برعکس زردها، شنونده‌های خیلی خوبی هستند. اکثر مردم جهان سبز هستند.

سبزها علاقه‌ای به شلوغ کاری کردن ندارن، آن‌ها نمی‌خواهند در مرکز توجه باشند، درگیری به پا کنند یا به هر طریقی سروصدا ایجاد کنند. به همین دلیل آن‌ها گزینه مناسبی برای کارهای جمعی محسوب می‌شوند. از جمله سبزهای معروف می‌توان به میشل اوباما و ماهاتما گاندی اشاره کرد.

۴. تیپ شخصیتی آبی

بقراط این تیپ را طبع سودایی می‌نامید. ممکن است همه این تیپ را بدبین بشناسند؛ ولی خودشان خود را واقع‌بین می‌دانند. آنان بسیار کمال‌گرا هستند و آن‌قدر به جزئیات توجه می‌کنند که گاه کارشان کند پیش می‌رود.

آبی‌ها را می‌توان از نظم و ترتیب وسایل‌شان شناسایی کرد. برای آبی‌ها سکوت یک فضیلت است؛ اما وقتی حرف می‌زنند حرف‌هایشان بسیار سنجیده است. از جمله آبی‌های معروف می‌توان به بیل گیتس و آلبرت انیشتین اشاره کرد.

چجوری از رفتار کسی به تیپ شخصیتی او پی ببریم؟

تیپ شخصیتی

الان که با همه تیپ‌های شخصیتی مختلف آشنا شدیم، ممکن است دنبال سرنخ‌هایی برای شناسایی هر یک از تیپ‌ها باشیم.
اول از همه به سراغ زبان بدن تیپ شخصیتی قرمز می‌رویم. تشخیص آن‌ها بسیار آسان است. آنان فاصله‌شان را از بقیه حفظ می‌کنند، محکم دست می‌دهند، قدم‌های استوار و محکمی دارند و به‌طور مستقیم به چشم‌های طرف مقابل‌شان نگاه می‌کنند.

در جلسات، جدیت خود را حفظ می‌کنند. آنان نسبتاً بلند صحبت می‌کنند، هرچقدر هم ناراحت باشند صدایشان نمی‌لرزد، حرف‌زدنشان هم درست مثل بقیه کارهایشان سریع ولی دقیق است.

زردها به‌طور کلی نزدیک می‌آیند و بیشتر اوقات افراد را به آغوش می‌کشند. آنان نگاه دوستانه‌ای به همه دارند. راحتی زردها را از طرز نشستن و لم دادنشان می‌توان فهمید. آنان زیاد شوخی می‌کنند.
صدای بگو بخند و شوخی آن‌ها را از فاصله دور می‌توانید بشنوید. ولی برخلاف قرمزها حرف‌هایشان کاملاً واضح و شفاف نیست.

سبزها بسیار شبیه زردها هستند؛ چرا که آن‌ها هم نزدیک می‌آیند و نگاه دوستانه‌ای دارند. آن‌ها در گروه‌های بزرگ احساس آرامش نمی‌کنند. رفتارشان ناراحتی آن‌ها را لو می‌دهد. صدای سبزها بسیار آرام است، طوری که باید نزدیک‌شان بنشینید تا بتوانید حرف‌شان را بشنوید. سرعت‌شان هم به نسبت بقیه کم است.

آبی‌ها فاصله‌شان را با بقیه حفظ می‌کنند؛ صورت‌شان چیز زیادی نشان نمی‌دهد؛ هنگام حرف زدن دستانشان را تکان نمی‌دهند و آرام صحبت می‌کنند.

آن‌ها مهم‌ترین خبرهای خوب و بد را بدون تغییر چهره یا بروز احساسات به شما می‌دهد. البته آن‌ها واقعا بی‌احساس نیستند، بلکه درونگرا هستند و بسیاری از احساسات‌شان را مخفی می‌کنند. آبی‌ها آرام و یکنواخت صحبت می‌کنند‌‌. سرعت آن‌ها هم از همه کمتر است.

ترکیب مکمل رنگ‌های شخصیتی برای پروژه‌ها و کارهای گروهی شما عبارت است از: ۱. آبی تحلیل‌گر و قرمز مسلط؛ ۲. سبز متعادل و زرد الهام‌بخش؛ ۳. آبی و سبز؛ ۴. قرمز و زرد.

عوامل تنش‌زا برای هر یک از تیپ‌های شخصیتی

قرمزها دوست دارند به همه چیز مسلط شوند. آن‌ها عاشق چالش هستند. اگر به دنبال کلافه کردن آنان هستید به او وظایف آسان کسل‌کننده بدهید و مجبورش کنید علاف و بیکار در یک‌جا بنشیند و نتواند کسی را امرونهی کند. قرمزها خیلی سریع عصبی می‌شوند و خشم‌شان را به‌شدت بروز می‌دهند و خبر خوب این است که خشم‌شان خیلی سریع فروکش می‌شود.

عوامل تنش‌زا برای زردها عبارتند از: بی‌توجهی و تنهایی، حضور در کنار افراد بدبین، اینکه مجبور باشند مطابق برنامه‌ای سفت و سخت عمل کنند، اینکه اجازه خنداندن همکارانشان را نداشته باشند.
زردها اگر در مقابل عوامل تنش‌زا باقی بمانند به مرور دچار افسردگی و درماندگی می‌شوند.

عوامل تنش‌زا برای سبزها عبارتند از: تغییرات ناگهانی، گرفتن پروژه از آنان قبل از تمام شدن، دوباره کاری کردن، اینکه کسی بیش از حد آنان را زیرنظر داشته باشد. زردها اغلب ناراحتیشان را در خودشان می‌ریزند و وقتی در برابر عوامل تنش‌زا باشند منفعل و منزوی می‌شوند.

کابوس آبی‌ها عبارتند از: انتقاد بی‌پایه و غیرمنطقی، تغییرات ناگهانی، گفتگو درباره احساسات، غافلگیری.

به یاد داشته باشید

همه ما دارای تیپ‌های شخصیتی متفاوتی هستیم. برای جلوگیری از هر نوع سوءتفاهم بهتر است با تیپ‌های مختلف بیشتر آشنا شویم و برای درک بیشتر یکدیگر تلاش کنیم. فراموش نکنید که هیچکس قرار نیست دنیا را طبق زاویه دید شما ببینند. به اندازه تک تک افرادی که روی کره‌زمین زندگی می‌کنند به همان اندازه نیز طرز تفکرات مختلفی داریم.

نوبت شماست

تا به امروز چندبار حس کردید که بین افراد احمق گیر افتاده‌اید و هیچکس حرف‌های شما را نمی‌فهمد؟ آیا مطلبی که گفتیم برای شما مفید بود؟ لطفا نظرات و تجربیات خود را درباره این موضوع با ما و مخاطبان عزیزمان در قسمت دیدگاه‌ها به اشتراک بگذارید و این مقاله را برای دوستان‌تان نیز ارسال کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا