سبک زندگی

انواع رابطه را بیشتر بشناسید

۷ نوع رابطه که باید آن‌ها را بهتر بشناسید

روابط عاطفی از مسائل مهم و پیچیده در زندگی همه ما محسوب می‌شود. برای اینکه بتوانیم رابطه خوبی داشته باشیم بهتر است که با انواع رابطه آشنا شویم تا بعدها دچار دل‌شکستگی و مشکلات روحی نشویم. با ما در معجزه تا انتهای این مطلب همراه باشید.

۱. انواع رابطه – وابستگی

از جمله روابط بسیار سمی را می‌توان رابطه وابستگی نام برد. در این نوع رابطه افراد به‌شدت به یکدیگر وابسته هستند و تغییر در آن جایی ندارد! به این ترتیب که اگر یکی از طرفین قصد پیشرفت داشته باشد، دیگری حس می‌کند که در معرض سقوط قرار گرفته است. افرادی که در این نوع روابط هستند به مرور زمان دچار آسیب‌های زیادی می‌شوند.

۲. انواع رابطه – خفه‌کننده یا تنگاتنگ

همان‌طور که از اسم آن مشخص است در این رابطه افراد دچار حس خفگی می‌شوند. این نوع از رابطه بیشتر بین نوجوانان رایج است. این رابطه پر از احساساتی مثل ناراحتی، ماجراهای چالش برانگیز و دراماتیک است؛ ممکن است بعد از مدتی افراد کمی یکدیگر را آزادتر بگذارند.

فراموش نکنید که احساس خفگی در یک رابطه نشانه این است که شما به دنبال احساسی در دست‌های طرف مقابل‌تان هستید که فقط خودتان می‌توانید آن‌ را برای خود محیا کنید.

۳. انواع رابطه – ستایش‌گرانه یا پایه

انواع رابطه

در این نوع از رابطه ما به طرف مقابل عشق می‌ورزیم ولی نه به دلیل چیزی که واقعاً هست؛ بلکه به دلیل چیزی که در ذهن‌مان ایجاد کردیم. در این رابطه، فرد ستایش‌گر به جای شخص واقعی با یک تصویر خیالی ارتباط برقرار می‌کند. در این رابطه فاصله عاطفی بسیار زیاد است و افراد نمی‌توانند صمیمیت واقعی را در رابطه‌شان بسازند.

۴. انواع رابطه – ارباب و برده

در این رابطه، یک طرف از آزار دیدن و طرف دیگر از آزار دادن لذت می‌برد! فرد برده قدرت و اقتدار طرف مقابل را می‌پذیرد و این مسئله از لحاظ روانی او را به آرامش می‌رساند و فرد دیگر نیز به‌عنوان ارباب از سلطه‌گری لذت می‌برد و به دستور دادن ادامه می‌دهد.
در چنین رابطه‌ای آخر قصه به جنگ قدرت ختم می‌شود و صمیمیت و نزدیکی در آن نقشی ندارد.

۵. انواع رابطه – هم‌اتاقی

در این رابطه دو طرف توافق کردند تا کنار هم زندگی کنند ولی در حقیقت هیچ ارتباطی بین آن‌ها وجود ندارد. آن‌ها به خانه به‌طور معمول خیلی دیر می‌روند، مشغول تماشای تلویزیون می‌شوند، غذا می‌خورند، در صورت وجود بچه، با آن‌ها وقت سپری می‌کنند و بعد هر یک در اتاق‌های جداگانه مشغول کار و خواب می‌شوند!

به‌طور کلی افرادی که قصد طلاق و جدایی رسمی دارند، وارد این مرحله از یک رابطه می‌شوند و بعد از ۶ تا ۸ ماه طلاق خود را ثبت می‌کنند.

۶. انواع رابطه – قربانی

از روابطی که خودشیفتگی پنهان، رفتار پرخاشگرانه در آن موج می‌زند را می‌توان رابطه قربانی دانست! در این رابطه یکی از طرفین در نقش فداکار ظاهر می‌شود و در حدی شروع به فداکاری و برانگیختن احساس همدردی طرف مقابل می‌کند که اجازه می‌دهد که او پاهای خود را روی او بگذارد و به‌عنوان تکیه‌گاه از او بالا برود!

زندگی در یک رابطه قربانی بسیار شبیه به جهنم است؛ چرا که اگر قصد ابراز خشم یا نیازهای خود را کنید، احساس گناه مانع شما می‌شود

۷. رابطه سالم

انواع رابطه

در این رابطه شعار طرفین « من هر ۲ نفرمان را دوست دارم» است. در این رابطه هر دو طرف کامل هستند یعنی چه؟ یعنی هر یک از آن‌ها به‌راحتی می‌توانند زندگی مستقلی داشته باشند و درعین‌حال، از همراهی یکدیگر لذت ببرند و سفر مشترک زندگی را با هم شروع کنند. در این رابطه، زوجین بااینکه خیلی صمیمی هستند، هر کدام شغل، زندگی و دوستان خود را دارند و از همه مهم‌تر، هر کدام یک فضای خصوصی برای رشد فردی نیز دارند. در رابطه سالم، هیچ‌یک از زوجین انتظار ندارد که دیگری نیازهایش را برآورده کند، آن‌ها باهم بودن را از روی عشق انتخاب می‌کنند.

پیش‌نیاز یک رابطه سالم، رابطه رو به رشد است. که این رابطه شبیه یک پل یا پیوند انتقالی بین رابطه سالم و رابطه ناسالم قبلی قرار دارد. هدف از این ارتباط، کمک به بهبود و رشد است. به‌طور کلی اشخاصی که روابط شکست‌خورده در کارنامه زندگی خود داشته باشند، به‌مرور زمان با فردی با این مشخصات آشنا می‌شوند و شروع به دوست داشتن خود و زندگی جدید با شریک زندگی‌شان می‌کنند.

سخن پایانی

ما در این مطلب از معجزه سعی کردیم به‌صورت تمام‌کمال درباره انواع مختلف رابطه با هم صحبت کنیم. همان‌طور که گفته شد بهترین نوع آن رابطه سالم است که طرفین آرامش و آسایش را در کنار یک‌دیگر تجربه می‌کنند.

نوبت شماست

کدام یک از این ۷ نوع رابطه را تجربه کرده‌اید؟ به نظر شما رابطه سالم در چه مدت زمانی شکل می‌گیرد؟ لطفا نظرات و تجربیات خود را با ما و مخاطبان عزیزمان در قسمت دیدگاه‌ها به اشتراک بگذارید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا