سبک زندگیتناسب اندام

آیا رژیم فستینگ باعث افزایش متابولیسم بدن می‌شود؟

رژیم فستینگ چجوری باعث افزایش متابولیسم می‌شود؟

رژیم فستینگ (Intermittent fasting) یا روزه‌داری متناوب یک الگوی غذایی است که شامل ۱۶ ساعت روزه‌داری و ۸ ساعت خوردن غذا می‌شود. این روش موجب کاهش وزن، کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های خطرناک و افزایش طول عمر می‌شود. اما آیا رژیم فستینگ باعث افزایش متابولیسم است؟ با ما در مجله معجزه همراه باشید.

رژیم فستینگ در لاغری بسیار مؤثر است

روزه‌داری متناوب یک روش بسیار ساده برای کاهش توده‌های چربی در بدن است. مطالعات نشان داده که وقتی صحبت از لاغری می‌شود، بهترین گزینه برای این موضوع رژیم فستینگ است.

در واقع یک پژوهش در سال ۲۰۱۴ نشان داد که روزه‌داری متناوب می‌تواند به افراد در کاهش ۳ تا ۸ درصد وزن خود در عرض ۳ تا ۲۴ هفته کمک کند. پژوهشی دیگر در سال ۲۰۱۶ ثابت کرد افرادی که با چاقی دست و پنجه نرم می‌کنند به‌جای اینکه از رژیم‌های کم کالری پیروی کنند، به‌راحتی می‌توانند وزن خود را با روزه‌داری متناوب پایین بیاورند و به تناسب اندام ایده‌آل خود دست یابند.

حال سؤال این است که آیا رژیم فستینگ باعث افزایش متابولیسم یا سوخت‌وساز در بدن می‌شود؟ پاسخ به این سؤال بله است. این رویکرد متفاوت از روش غذا خوردن می‌تواند به‌طرز چشمگیری باعث افزایش متابولیسم بدن ما در تمام سنین باشد.

رژیم فستینگ عامل افزایش هورمون‌های چربی‌سوز

رژیم فستینگ

هورمون‌ها مواد شیمیایی هستند که به‌عنوان پیام‌رسان عمل می‌کنند. آن‌ها در بدن ما حرکت می‌کنند تا عملکردهای پیچیده‌ای مثل رشد و متابولیسم را با یکدیگر هماهنگ کنند.

همچنین هورمون‌ها نقش مهمی در تنظیم وزن افراد دارند؛ به این دلیل که آن‌ها تأثیر زیادی در اشتهای شما، تعداد کالری‌های مصرفی و میزان چربی ذخیره‌شده یا سوزانده‌شده دارند.

رژیم فستینگ با بهبود تعادل برخی هورمون‌های چربی‌سوز می‌تواند ابزار مفیدی برای مدیریت وزن باشد. در ادامه به بررسی هومون‌های مهم چربی‌سوزی می‌پردازیم.

۱. انسولین

یکی از هورمون‌های دخیل در متابولیسم را می‌توان انسولین شناخت. این هورمون به بدن ما می‌گوید که چربی را ذخیره کند و از تجزیه چربی در بدن ما جلوگیری می‌کند.

سطح بالای انسولین در بدن می‌تواند کاهش وزن را بسیار سخت‌تر کند و باعث ابتلاء به چاقی، دیابت نوع ۲، بیماری قلبی و سرطان شود.
مطالعات نشان می‌دهد که روزه‌داری متناوب می‌تواند باعث کاهش انسولین در بدن شود و سطح انسولین را ۲۰ تا ۳۱ درصد کاهش دهد.

۲. هورمون رشد انسان

رژیم فستینگ باعث افزایش سطح هورمون رشد انسانی در خون می‌شود؛ این هورمون برای چربی‌سوزی بسیار مهم است.

پژوهش‌ها نشان داده است که در مردان، سطح هورمون رشد انسانی ممکن است به هنگام روزه‌داری متناوب تا پنج برابر افزایش پیدا کند. این امر باعث چربی‌سوزی بیشتر و حفظ عضله می‌شود.

با این‌حال، عملکرد این هورمون در بدن زنان مشخص نیست و باید بر اساس تجربیات پیش رفت و نتیجه را دید.

۳. نوراپی نفرین

این هورمون یک ماده شیمیایی طبیعی است که به‌عنوان هورمون استرس و انتقال‌دهنده عصبی عمل می‌کند و نقش جنگ و گریز را دارد. این هورمون روی بدن ما می‌تواند به سلول‌‌های چربی در بدن ما فرمان ترشح اسیدهای چرب آزاد را بدهد.

افزایش هورمون نوراپی نفرین به‌طور کلی می‌تواند منجر به افزایش چربی‌سوزی بدن در مقابل استرس شود. شما می‌توانید به‌راحتی با رژیم فستینگ سطح هورمون نوراپی‌نفرین را در جریان خون خود افزایش دهید.

۱۴ درصد افزایش متابولیسم بدن با رژیم فستینگ 

بیشتر افراد به اشتباه فکر می‌کنند که با حذف وعده‌های غذایی و کاهش کالری می‌توانند باعث افزایش متابولیسم بدن‌شان شوند، در حالی که پژوهش‌ها به خوبی نشان می‌دهد که این موضوع در طولانی مدت می‌تواند به بدن آسیب‌های جبران‌ناپذیری بزند.

با این حال، پژوهش‌ها نشان ‌می‌دهد که روزه‌داری متناوب می‌تواند روند متابولیسم را تا ۱۴ درصد افزایش دهد و باعث کاهش وزن شود.

رژیم فستینگ سوخت‌وساز را نسبت به محدودیت کالری عاقلانه‌تر کاهش می‌دهد

رژیم فستینگ

زمانی که وزن کم می‌کنید، میزان سوخت‌وساز شما کاهش پیدا می‌کند و بخشی از این کاهش وزن موجب از دست رفتن عضله‌ها و ماهیچه‌های بدن شما در طول شبانه روز می‌شود. با این‌حال، کاهش سرعت متابولیک که با کاهش وزن همراه است، همیشه نمی‌تواند تنها با از دست دادن توده‌های عضلانی تعریف شود.

باید بدانید که محدودیت شدید کالری مصرفی در یک دوره طولانی می‌تواند باعث کاهش متابولیسم شما شود، چرا که بدن شما وارد حالت قحطی یا adaptive thermogenesis می‌شود؛ در این‌ حالت بدن در تلاش است برای حفظ انرژی به‌عنوان یک دفاع طبیعی در برابر گرسنگی عمل کند و از ماهیچه‌های شما تغذیه کند! این امر به‌مرور زمان روند سوخت‌وساز شما را با مشکل مواجه می‌کند.

این موضوع به‌راحتی ثابت می‌کند که چرا برخی افراد با وجود اینکه وزن کم می‌کنند ولی پس از مدتی دوباره چاق می‌شوند!

روزه‌داری متناوب سرعت متابولیسم بدن را آهسته‌تر و عاقلانه‌تر کاهش می‌دهد و در نهایت باعث کاهش‌ وزن باکیفیت‌تری می‌شود.

رژیم فستینگ در حفظ ماهیچه‌های شما مؤثر است

عضلات بافت فعال متابولیکی است که به بالا نگه داشتن میزان متابولیسم یا سوخت‌وساز بدن شما کمک می‌کند. این موضوع باعث می‌شود که بدن در حالت استراحت کالری بیشتری بسوزاند.

متأسفانه اکثر مردم به هنگام کاهش وزن، هم چربی و هم عضله از دست می‌دهند. پژوهش‌ها نشان می‌دهد که روزه‌داری متناوب می‌تواند توده عضلانی را بهتر از کاهش مصرف کالری حفظ کند.

به یاد داشته باشید

روزه‌داری متناوب یا رژیم فستینگ در کاهش وزن و جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های خطرناک بسیار مفید است و می‌تواند باعث افزایش ۱۴ درصدی در سوخت‌وساز بدن شما شود. با این‌حال افراد مختلف تجربه‌های متنوعی از این موضوع دارند که همچنان این موضوع در حال بررسی است.

شما بگویید

آیا تا به امروز رژیم فستینگ را امتحان کرده‌اید؟ چه تأثیرات مثبتی از این روند دیدید؟ آیا کاهش وزن داشتید؟ آیا پوست شما شفاف‌تر شد؟ لطفا نظرات و تجربیات خود را با ما و کاربران عزیزمان در قسمت دیدگاه‌ها بنویسید و این مقاله را برای دوستان‌تان ارسال کنید.

این مطلب چطور بود؟

3.7 / 5. 3

منبع
healthline

الهه زینالی

معجزه هنوز هم اتفاق میفته، ایمان داشته باش.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا